keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Maailman yksinkertaisimmat suklaakeksit


Leivottiin lasten kanssa keksejä maanantaina maailman yksinkertaisimmalla ohjeella. Lapset oli innoissaan kun pääsivät touhuamaan ja mä siitä kun kerrankin keittiö ei leipomisen jälkeen ollut pommin jäljiltä.
Hieman muokattiin ohjetta (täältä, klik klik) kun tuosta meidän lähikaupasta ei löydy Nutellaa. Se siis korvattiin Rainbow'n pähkinäsuklaa-levitteellä. Lisäksi laitettiin hasselpähkinärouhetta, jota kaapista löytyi.
En tiedä miten Nutella reagoi, mutta ensimmäisen pellillisen jälkeen totesin, että meidän keksit tehdään muffinssivuokiin, että saadaan muutakin kuin yksi pellin kokoinen keksi.

Tässä siis ohjeet vielä: sekoita 1 kananmuna, kahvikupillinen vehnäjauhoja ja kahvikupillinen Nutella levitettä. Nostele nokareita pellille ja paista 225 asteessa 6-10 min.
Ja valmista.

Meillä keksit maistuvat lapsille enemmän kuin hyvin, ainakin meidän versiolla kekseistä tulee ihanan pehmeitä.
Päätettiin myös, että mummin, enon, Lana-tädin ja ukin & Tanja-mummon pitää päästä maistamaan, joten tehtiin koneella etiketit, jotka liimattiin lasipurkkien päälle. Maalattiin purkkien kannet kivemman värisiksi. Sitten keksit sisään ja lahjat valmiina. Kovin on kehuja tullut, että hyviä keksejä lapset tehneet.


Itsellä hirveä leipomisinto taas, mutta en tiedä mitä leipoisin. Tänään voisin eksyä leivontablogeihin etsimään inspiraatiota. Tosin voi olla, että väsymys vie voiton tänään (heräsin taas ennen neljää ja Jukka päätti puoli unessa töniä mua kun kello soi neljältä. Luuli ilmeisesti, että kyseessä oli mun herätyskello).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti