torstai 27. joulukuuta 2012

Joulu tuli ja joulu meni...



Joulu meni sitten. Meillä oli suhteellisen rauhallinen joulu.
Aatto oltiin kotona. Aamulla syötiin perinteinen riisipuuro ja käytiin saunassa. Jossain vaiheessa äitini tuli Eetun, isäpuoleni ja Miikkan kanssa meille. Syötiin hyvin, ehkä hieman liiankin, jokaiselle tuli pieni ähky eikä maistunut mikään enää loppu päivänä. Lapset ensin malttamattomina odottivat ruokaa, pojat söivätkin yllättävän hyvin. Erin ei malttanut pysyä paikallaan, nappasi kinkun palasen aina mukaan ja hyöri ympäri kämppää. Ruuan jälkeen odoteltiin pukkia ja keiteltiin kahvit.
Pienen neuvonpidon jälkeen Jukka päätyi pukiksi. Poikiin meni ihan täydestä, vaikkei tonttulakki mahtunutkaan Jukan päähän kunnolla ja silmälasit unohtuivat, mutta Erin näytti ettei häntä huijata. Alkoi heti hokemaan "isi. Se on isi!". Kyllä neiti sitten jossain vaiheessa hyväksyi Jukan pukiksi, varsinkin kun näki lahjoja.
Lapset olivat olleet ilmeisesti erittäin kilttejä, sen verran lahjoja tuli. Mielenkiintoisimmasta (eli isoimmasta) paketista ilmestyi Eetulle jätti-Angry Birds, jonka äitini oli tehnyt. Suuren suosion saivat myös Jerryn saamat Angry Birds -tossut jotka piti saada heti jalkaan.
Olin itsekin ilmeisesti ollut kiltti edes jonkun verran, paketista kun paljastui aivan ihana uusi villatakki (jossa harmaalla pohjalla lasten takkien väriset raidat. Tulee "kasvaimelle" kuulemma vaaleankeltainen takki vaikka toivoinkin vaalenpunaista) ja seinäkellon, johon saa laitettua neljä kuvaa. Nyt malttamattomana odottelemaan, että pikkuinen syntyy ja saa kaikkien lasten kuvat laitettua siihen. Paikkakin pitäisi keksiä.
Äitin ja Karin lähdettyä istuskeltiin hetki ja annettiin lasten leikkiä uusilla leluillaan. Pientä kinasteluakin niistä tuli (Mikä kumma siinä on, että pitää aina saada leikkiä samalla lelulla kuin toinen?!). Jossain vaiheessa lähdettiin viemään Miikkaa kotiin ja käymään hatausmaalla. Miten siellä onkaan aina aattona niin kaunista..
Tämän jälkeen palattiin kotiin ja vain nautittiin rauhallisuudesta.

Joulupäivänä käytiin isälläni syömässä. Eihän lapset malttaneet mitään syödä, oli hauskempi juosta ympäriinsä. Oli pukki ollut hieman hölmö ja vienyt pari lahjaa väärään osoitteeseen. Poikien paketeista paljastuivat pöytä-jalkapallo ja puinen pinball -peli (tällä idealla). Erinin paketista paljastui My Little Pony -linna joka kiinnitti myös poikien huomion. Sillä he sitten leikkivät yhdessä kaikki kolme.
Me Jukan kanssa saatiin imuri vanhan hajonneen tilalle. Jukka taisi innostua enemmän kun huomasi sen olevan dysonin pölypussiton versio. Imuri onkin eilisen ollut ahkerassa käytössä. Hyvä imuri, pakko myöntää. Hieman hiljaisempi vain saisi olla.

Eilinen meni kotona. Hieman siivoiltiin ja raivattiin ylinmääräisiä leluja taas lastenhuoneesta. Aloin taas haaveilemaan isommasta asunnosta. Tässä kämpässä huoneet kun ovat joko hirveän pieniä tai huonosti suunniteltu. Ja olisi kiva saada Erinille ja tulevalle prinsessalle oma huone. Noh, ehkä ensi vuonna tai sitä seuraavana.
Lanakin tuli eilen käymään. Lapset olivat innoissaan, olivat ikävöineet Lana-tätiä. Leikittiin kameralla.
Illalla lasten mentyä nukkumaan lähdettiin Lanan kanssa viemään heidän uutta perheenjäsentään, reilun vuoden ikäistä saksanpaimenkoira Capoa lenkille. Ihana tapaus. Tänään nappaan yhden lapsista mukaan ja käydään tutustumassa herraan. Vain yksi, koska jos he pelkäävät Capoa, niin helpompi lohduttaa yhtä kerrallaan. Ja saavat rauhassa tutustua. Vielä kun osaisi päättää, että kuka pääsee ensimmäisenä mukaan..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti