keskiviikko 7. marraskuuta 2012

vaippakakku moottoripyörä

Sain tehtyä ystävä pariskunnan joululahjan valmiiksi. Näytän teille vaihe vaiheelta mitä tein, jos joku innostuu itse tekemään.

Tarvikkeet:
2 pkt vaippoja (itse käytin Liberon 2-4kg)
2 rullaa kangasnauhaa
2 ruokalappua
pehmolelu
teippiä
kuminauhoja
2 (vauvansängyn) lakanaa
1 tyynyliina
tuttipullo
wc- tai talouspaperirullan pahvin (leikkaa kahteen osaan)

Avaa vaippapaketti ja kierrä vaipat pahvin ympärille pyöräksi. Tekemistä helpottaa jos sinulla on irtoreunavuoka, itse taiteilin ilman. Laita kumilanka ympärille (itse laitoin kaksi, jotta pysyy muodossaan paremmin.
Tee sama toiselle vaippapaketille.
Laita kangasnauhaa peittämään kumilangat. Itse teippasin päät kiinni ettei tarvinnut tehdä solmuja. Suosittelen käyttämään jotain muuta kuin perusteippiä jotta pysyy.
Taittele tyynyliina ja kierrä tuttipullon ympärille. Kiinnitä kumilangalla ja kangasnauhalla.


Kierrä lakanat kahdeksi pötköksi. Pujota toinen lakana molempien "renkaiden" läpi ja kiinnitä kangasnauhalla. Pujota toinen lakana vain toisen "renkaan" läpi. Tässä vaiheessa jouduin toisen pahvin leikkaamaan pois, koska lakana ei meinannut mahtua siitä (en saanut tarpeeksi tiukalle rullalle).


Tässä vaiheessa kiinnitin "lokasuojat" eli ruokalaput "renkaisiin". Sidoin kiinni omilla naruillaan. Aseta "valo" eli tyynyliinaan kierretty tuttipullo toisen lokasuojan päälle. Kierrä pitkä lakana "valon" ympäri ja kiinnitä kangasnauhalla. Jos lakanan päät ovat pitkät, voit tehdä kuten itse tein ja käänsin ne kaksinkerroin ja laitoin kumilangalla kiinni jotta ovat jämäkämmät.
Aseta nalle "ajamaan". Suosittelen sitomaan nallen kiinni jotta pysyy paikallaan.
Ja valmis.

Itse meinaan vielä hankkia jonkun tarjottimen, johon lahjan laitan (että pysyy kasassa perille asti) ja sellofaania ympärille.
Tuli siitä kyllä kiva vaikka itse sanonkin. Ja yllättävän hyvin onnistui.



Hauskoja askarteluhetkiä! *hymy*

2 kommenttia:

  1. Kiitän :)
    Mä oon kans tyytyväinen. Siitä tuli kiva ja toivottavasti saajat tykkää kans :)

    VastaaPoista