keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Paleltaa ja jalkaa painaa

Aamusta taas Jukka antoi mun nukkua hieman pidempään ja aamupalan ja aamukahvin jälkeen lähdettiin kävelemään. Tai siis, lapset käytti meitä vetokoirina ja matkusti mukavasti pulkissa.
Tunnin kävelylenkin jälkeen tultiin kotiin paistamaan lettuja. Lapset söi niitä ihan hulluna, en ehtinyt paistamaan tarpeeksi nopeasti. Herkuttelu hetken jälkeen puettiin taas arktiset varusteet päälle ja lähdettiin Emmin ja Antin kanssa Skanssiin päin kävelemään. Erin nukahti kymmenen minuutin kävelyn jälkeen rattaisiin. Antti taas ei suostunut nukahtamaan vaikka oli ihan väsy.
Skanssissa juotiin kahvit rauhassa ja Jerry tapansa mukaan yritti naurattaa kaikkia vastaan tulevia.
Annoin molemmille pojille aurot ja he sai itse kaupasta valita mitä halusivat ostaa. Eetu osti pillitikkarin ja Jerry halusi muumi-pastilleja. Kun lähdettiin kävelemään kotiin päin, Jerry, äidin pieni jääräpää halusi syödä karkkeja eikä suostunut laittamaan hanskoja käteen. Kyllä luovutti sitten parin minuutin jälkeen, en tiedä vaikuttiko mun jatkuva kysely vai pirun kylmä tuuli, pääasia että laittoi hanskat käteen.
Meinas kyllä matkalla usko ja toivo loppua, pakkanen tietenkin kiristy ja oli kylmä vastatuuli. Hyvä ettei naama jähmettynyt yhteen ilmeeseen. Kommandopipo olis ollut aika jees.
Salen kohdalla luovutettiin lasten kanssa ja hypättiin bussiin.

Kotona keitettiin äkkiä kahvia ja lapsille lämmitettiin kaakaot. Nautittiin meidän lämpöisistä ja katseltiin Helinä Keijua. Erinillä oli ilmeisesti joku läheisyyden kaipuu kun halusi koko ajan istua sylissä ja halaili.
Tänään piti siivota, mutta päätettiin siirtää huomiselle, tänään vaan nautittiin toistemme seurasta.

Eetukin ilmoitti tänään että  "äiti, aikuisena mä etsin naisen, asun sen kanssa ja se synnyttää paljon vauvoja". Kysyin sitten, että kai menee naimisiin ja Eetu totes että ei, he vaan asuu sitten yhdessä. Naurahdin vaan, että selvä.

Huomiselle  ei olla suunniteltu mitään ihmeellistä, siivoilua vaan.

Tänään selvis ketä Jerry tarkoittaa kun sanoo "Maja-täti". Emmi-tätiähän se.
Hassuja noi lasten antamat lempinimet. Erin kutsuu meidän äitiä mimmiksi. Osaa hän mummikin sanoa, mutta joka kerta sanoo mimmi.
Siskonpoikani kutsui mua aikanaan Mammutiksi. Ei mun koon takia, vaan koska ei osannut sanoa Maiju-täti.
Erin kutsuu Jerryä vauvaksi.
Serkkuni kutsui äitiäni Tepa-tädin sijaan Pupatiksi.
Jerryn mielestä Antti ei ole vain Antti, vaan Maja-tädin Antti.
Onhan noita, mutta ei tähän aikaan pää oikein toimi..
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti